Ehdokkaat hallitus- ja puheenjohtajavaaliin

Seuraavat jäsenet ovat asettuneet ehdolle Suomen Röntgenhoitajaliiton puheenjohtaja- ja hallitusvaaliin.

29.5.2021 kokoontuva edustajisto valitsee kokouksessaan jäsenet hallitukseen ja puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi 2021-2024.

Puheenjohtajaehdokkaat


Hanna Kalliomäki, Lahti
Olen toiminut Suomen röntgenhoitajaliiton puheenjohtajan luottamustehtävässä ensimmäisen kauden ja koen, että minulla on vielä halua jatkaa ja tehdä töitä röntgenhoitajien ja röntgenhoitajaopiskelijoiden eteen jatkokaudella. Ensimmäinen kausi on ollut tehtävän opettelua ja "sisäänajoa" ja minulla on edelleen paloa ajaa ammattimme asioita ja ammatillista edunvalvontaa eteenpäin ja kehittää liitoin toimintaa. Olen aktiivinen myös taloudellisen edunvalvonnan puolella ja ehdolla Tehyn valtuustovaaleissa tämän kevään aikana.

Hallitusvaaliehdokkaat, varsinaiset jäsenet


Ulla-Mari Aakula, ParolaJaana Hyväri, Vihti
Olen toiminut pitkään erilaisissa rooleissa röntgenhoitajana yksityissektorilla . Röntgenhoitajan ammatti ja työ ovat monipuoliset joten suurin osa modaliteeteista onkin minulle tuttuja. Työhyvinvointi , koulutus ja johtaminen terveydenhuollossa ovat kehittämisen painopisteitä joihin meidän jokaisen tulee panostaa. Toinen kausi hallituksessa tuo mielestäni pitkäjänteistä kehittämisen mahdollisuutta viedä ammattikuntaame eteenpäin ja siksi asetuin ehdolle jatkoon.


Maarit Jaskari, Seinäjoki
Olen iloinen, avoin, positiivinen ja aikaansaava Pohjalainen. Työskentelen Seinäjoen Terveystalossa, jossa osan työajastani toimin myös alueellisena luottamusmiehenä.Vapaa-ajallani olen aktiiviinen Tehyläinen ja toimin ao:n pj:na. Perhe, liikunta ja ystävät ovat tärkeitä tukipilareitani. Lähdin ehdolle, koska haluan vaikuttaa ja olla ajan hermoilla asioissa. Haluaisin saada röntgenhoitajan ammattia enemmän näkyville ja kertoa työstämme. Uudet tuulet ovat aina tervetullutta ja innostun uusista asioista!


Harri Laakkonen, Forssa
Haen toiselle kolmivuotis-kaudelle röntgenhoitajaliiton hallitukseen. Hallituksen varsinaisen jäsenen toimen lisäksi kuulun koulutustyöryhmään ja olen kuvantamisen järjestelmäjaoston yhteyshenkilö hallituksessa. Työskentelen Forssan sairaalan radiologian yksikössä, työhöni kuuluu natiivikuvaukset, magneetti ja pacs-hoitajan tehtävät. Haluan röntgenhoitajien arvostuksen kehittyvän parempaan suuntaan ja jatkaa röntgenhoitajaliiton pitkää ansiokasta työtä röntgenhoitajien oikeuksien, omien koulutusten ja kehittämisen puolesta.


Maija Leskenmaa, Tampere
Valmistuin röntgenhoitajaksi 10 vuotta sitten ja siitä asti olen työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikössä. Suomen Röntgenhoitajaliiton hallituksessa olen ollut mukana 8 vuotta. Ensin varsinaisena jäsenenä ja viimeisimmän kauden olen toiminut varapuheenjohtajana. Myös Pirkanmaan Röntgenhoitajayhdistyksen hallituksessa olen toiminut valmistumisestani saakka. Olen ylpeä röntgenhoitajan ammatista ja haluan jatkaa asemamme edistämistä, pitää meidän puoliamme ja olla vaikuttamassa meitä koskeviin asioihin. Vapaa-aikanani minut löytänee riippumatostani.


Fox Marttinen, Lappeenranta
Olen keski-ikäistymistä huolellisesti väistelevä ja uuden oppimisesta innostuva röntgenhoitaja. Terveydenhuollon työurani olen tehnyt pääasiassa Etelä-Karjalan keskussairaalan röntgenissä diagnostisen radiografian parissa. Päivystystyön kiihkeään sykkeeseen suhtaudun lämmöllä. Vastuualueina on ollut vuosien varrella läpivalaisu, hammaskuvantaminen, KKTT ja RIS/PACS-pääkäyttäjän työt. Näiden lisäksi sujuu perinteinen natiivikuvantaminen, TT sekä radiologiset toimenpiteet niin ultraäänessä kuin angiopuolella. Olen juuri valmistumassa tiettävästi Suomen ensimmäiseksi oikeuslääketieteellisen kuvantamisen maisteriksi. Hallitustyössä toivonkin pääseväni edistämään juuri tätä erityisosaamisaluettani ja luomaan Suomeen uusimpaan tieteelliseen tietoon pohjautuvia tutkimussuosituksia. Vaikutan tällä hetkellä myös Radiografian tutkimusseuran hallituksessa sekä International Association of Forensic Radiographersin hallituksessa. Kaiken tämän ohella ehdin myös tehdä toista työtäni tanssitaiteilijana, palvella kahta kissaani ja harrastaa musiikkia sekä monenlaisia ulkoilmalajeja.Tapio Mattila, Turku
Olen 38-vuotias röntgenhoitaja, sekä tietojenkäsittelytieteiden kandidaatti. Toimin myös luottamustehtävissä Tehyn opiskelijayhdistyksen puheenjohtajana ja STTK-Opiskelijoiden varapuheenjohtajana. Haluan edistää erityisesti koulutukseen, urakehitykseen ja opiskelijoiden ja valmistuvien työllistymiseen liittyviä tekijöitä. Tavoitteenani on lisätä tietoutta hoitoalan ja hoitoalan koulutuksen mahdollistamista urapoluista sekä oppilaitoksissa, työpaikoilla että viestinnässä. Tavoittelen myös parannusta työkokemuksen ja lisäkoulutuksen vaikutukseen hoitajien palkka- ja tehtäväkehityksessä. Valitessanne minut Suomen Röntgenhoitajaliiton hallitukseen saatte toimintaan monipuolisen, asioita nopeasti edistävän ja tavoitteita konkreettisesti toteuttavan tekijän.


Niina Metsä-Simola, Helsinki
Olen 47-vuotias röntgenhoitaja Helsingistä. Olen töissä YTHS:llä ja toimin myös osastomme STV:na. Olen valmistunut v. 1998 röntgenhoitajaksi ja tällä hetkellä opiskelen kliiniseksi asiantuntijaksi OAMK:ssa. Alamme moninaisuus, tekninen osaaminen ja uuden oppiminen, inhimillisyyttä unohtamatta, ovat minulle tärkeitä asioita. Mukana olemalla ja vaikuttamalla asioihin saadaan muutoksia.


Kaisa Montin, Helsinki
Olen töissä röntgenhoitajana isotooppiosastolla Helsingissä. Olen toiminut muutaman vuoden Uudenmaan röntgenhoitajat ry:n hallituksessa. Koko Suomen kattavaan järjestöön kiinnostus heräsi koulutuksemme yhtenäistämisen tiimoilta.


Anne Vihriä, Espoo
Olen Helsingissä, Meilahden isotooppiosastolla töissä, tällä hetkellä vielä hoitovapaalla. Töihin olisi tarkoitus palata ensi syksynä. Olen mukana Uudenmaan röntgenhoitajien hallituksessa ja näin ollen aktiivisesti mukana toiminnassa. Liiton hallitustyöskentely kiinnostaa, ja olenkin siellä yhden kauden jo ollut. Tavoitteeni on saada röntgenhoitajien työtä isotooppiosastolla enemmän näkyviin. Viime hallituskaudella perustettin liitolle oma isotooppijaosto, jonka puheenjohtaja olen siitä saakka ollut.


Hallitusvaaliehdokkaat, varajäsenet


Ulla-Mari Aakula, Parola


Mari Kolehmainen, Kouvola
Röntgenhoitaja (AMK), jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopisto, Pohjois-Kymen sairaalan röntgen, Kouvola, Kymenlaakso.Tärkeitä asioita: Työhyvinvointi ja jaksaminen, osaamisen lisääminen, erityisestijatko- ja täydennysopintojen mahdollistaminen.


Harri Laakkonen
, Forssa
Esittely yllä.


Maija Leskenmaa, Tampere
Esittely yllä.


Fox Marttinen, Lappeenranta
Esittely yllä.


Tapio Mattila, Turku
Esittely yllä.


Niina Metsä-Simola, Helsinki
Esittely yllä. 
 
Tehy