2019 vuoden röntgenhoitaja

Minna Tikkanen, Oulu 

Minna on aina kiinnostunut kuvantamiseen liittyvistä asioista ja innostuu siihen liittyvistä tehtävistä.”

Vuoden röntgenhoitaja 2019 on oululainen Minna Tikkanen.

Minna Tikkanen on valmistunut röntgenhoitajaksi Oulun AMK:sta 1998. Hän on työskennellyt koko uransa OYS:ssa diagnostiikan puolella, josta viimeiset 15 vuotta lasten röntgenissä.

Työelämässä Minna on perehtynyt lasten kuvantamisen optimointiin, laadunvarmistukseen, työohjeiden tekoon ja perehdytykseen. Hän pitää röntgenhoitajan perustyöstä ja Minnan mielestä asiakkaat ja potilaat ovat työn suola. Natiivikuvantaminen on Minnan ykkösjuttu, koska siinä näkee reaaliajassa oman käden jäljen. Hän on ahkera luennoitsija ja esiintyy aina pyydettäessä paikallisesti, kansallisesti ja jopa kansainvälisesti.

Minna on järjestöaktiivi. Hän on kuulunut Tehyn PPSHP:n ammattiosaston hallitukseen ja ollut vuosia myös kuvantamisen alueen luottamusmies. Minna on ollut pitkään mukana Pohjois-Pohjanmaan Radiografi -yhdistyksen toiminnassa, josta suurimman osan ajasta rahastonhoitajana. Hän on ollut Suomen Röntgenhoitajaliiton hallituksen sekä edustajiston jäsen.

Esimiehen ja työkavereiden luonnehdintaa Minna Tikkasesta röntgenhoitajana:

”Minna selvittää aktiivisesti näyttöön perustuvaan tietoon pohjautuen tutkimusten laadunhallintaan ja kuvantamiseen liittyviä kokonaisuuksia. Hän käyttää tätä tietoa niin, että voimme parantaa kuvanlaatua ja alentaa säderasitusta potilaan parhaaksi. Hän pitää koulutuksia ja tekee laadukasta työtä itsearviointiprojekteissa. Työskentely on varmaa ja sujuvaa. Hänellä on ihana tapa ottaa koko perhe huomioon lapsipotilaan kuvauksissa. Minna auttaa ja tukee työkavereita haastavissa tehtävissä. Hän on taitava työssään”.


 
Tehy