2016 vuoden röntgenhoitaja

Anna Väisänen, Päijät-Häme 

Vuoden röntgenhoitaja on säteilyn lääketieteellisen käytön ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä radiografian eduksi. Palkinto jaettiin Helsingissä järjestettävien Suomen Röntgenhoitajaliiton valtakunnallisten Radiografiapäivien yhteydessä nyt toista kertaa liiton 58 vuotisen historian aikana.

Anna Väisänen on toiminut työikänsä röntgenhoitajana muun muassa kehittämällä röntgenhoitajien suorittamaa teknistä laadunvarmistusta Päijät-Hämeen alueella. Lisäksi hän on ohjannut leikkaussalin henkilökuntaa turvallisempaan ja laadukkaampaan säteilynkäyttöön.

Annaa arvostaa koko työyhteisö

Anna Väisänen on sitoutunut työhönsä ja on isolla sydämellä alansa ammattilainen, joka jakaa omaa ammattitaitoaan pyyteettä nuoremmille röntgenhoitajille. Hän jaksaa tehdä röntgenhoitajan vaativaa työtä ahkerasti halliten diagnostisen kuvantamisen kaikki vaativat modaliteetit röntgenosastolla.

Vuoden röntgenhoitaja on valmistunut röntgenhoitajaksi lähes 40 vuotta sitten Oulusta ja on ollut Päijät-Hämeen keskussairaalan radiologian kantavia voimia lähes heti valmistumisestaan asti. Annaa kuvaillaan hyväksi, rautaisen ammattitaidon omaavaksi ”tietopankiksi” ja huolelliseksi työkaveriksi, joka ei koskaan jätä kollegoitaan pulaan ja on valmis aina auttamaan ja jakamaan osaamistaan. Hän on ollut aina esimerkkinä nuorille röntgenhoitajille. Hän omaa valtavan tieto-, taito- ja tahtopohjan, jota jakaa kaikissa tilanteissa, kaikkien kanssa.

Anna on pitkän linjan röntgenhoitajia ja hän ollut mukana monessa ja toiminut muun muassa luennoitsijana lääketieteellisen kuvantamisen täydennyskoulutuspäivillä.

 
Tehy