Pätevyys- ja jäsenmerkit

Röntgenhoitajan pätevyysmerkki 

Pätevyysmerkki on hopeaa, joka on emaloitu sini-valkoiseksi hopeisin ehostein. Pätevyysmerkin on suunnitellut ensimmäinen röntgenteknillisten apulaisten kurssi vuonna 1952. Merkki kuvastaa röntgenputkea, jossa katodi ja anodi näkyvät. 
Röntgenhoitajan (ns. vanhamuotoinen) ja röntgenhoitajan (AMK) tutkinto oikeuttavat samaan sini-valkoiseen pätevyysmerkkiin.

Erikoisröntgenhoitajan pätevyysmerkki 
Erikoisröntgenhoitajan hopeinen merkki otettiin käyttöön 1973, jolloin ensimmäiset erikoisröntgenhoitajat valmistuivat. Merkki kuvastaa filmi-vahvistuslevyjä.

Jäsenmerkki
Röntgenhoitajaliiton hopeisen jäsenmerkin on suunnitellut Veikko Lahtinen liiton täyttäessä kymmenen vuotta 1968. Hopeista merkkiä uudistettiin 1990-luvun alussa, jolloin merkki sai emaloidun pinnoitteen ja väreikseen vihreälle pohjalle valkoisen ristin ja säteet. Merkin alkuperäinen, hopeinen ulkoasu palautettiin takaisin käytäntöön 2010-luvulla. 

Merkkien kiinnittäminen 
Merkkejä pidetään vasemmalla puolella rinnassa. Merkit laitetaan tasaiseen riviin vartalon keskiviivasta käsivartta kohden vasemmalle. Alkuperältään vanhin eli Suomen Röntgenhoitajaliiton jäsenmerkki on rivissä ensimmäisenä ja lähimpänä keskiviivaa, uusin eli Tehyn merkki uloimpana vasemmalla. 

 
 
Tehy